Tussen Garderen en Uddel ligt het beroemde Uddelermeer, het hoogstgelegen natuurmeer van ons land, ooit ontstaan in de IJstijd. Bij dit meer(tje) ligt Café Restaurant 'Uddelermeer' en daaraan is een piepklein winkeltje gekoppeld.

't Winkeltje bestond al tientallen jaren, maar doordat het Restaurant in april 1997 volledig afbrandde werd het winkeltje gesloten.

Na de herbouw van het Restaurant bleef het winkeltje leeg, totdat in de zomer van 1998 Ineke Baars de uitdaging aanging. Het pandje werd intern verbouwd, opnieuw ingericht en op 1 augustus 1998 heropend.

Sindsdien is het weer een vertrouwd adres voor velen uit heel het land die een wandeling of fietstocht in de natuur en een kopje koffie op het terras combineren met een bezoek aan 't Winkeltje. Er heerst een sfeer die je zelden meer aantreft: warm, vriendelijk, gezellig.

Het winkeltje is werkelijk piepklein en puilt letterlijk uit van de spullen. Daarom ook staat een groot deel van de kledingcollectie buiten. U waant er zich bijna in het buitenland!

't Winkeltje heeft een groot (gratis) parkeerterrein op twintig passen lopen, en er staan ook voldoende fietsenrekken.